GELATO-VAGNEN

Klicka på bilden för att beställa vår goda gelato!


NU ÄR VI OCKSÅ MED GLASS!


Nu är vår Gelato-vagn på plats! I sommar står den utanför Kajbaren, (med reservation för regninga dagar). Välkomna!

Öppettider Gelato-vagnen

Mån-Fre: 15.00-20.00
Lördag: 13.00-21.00
Söndag: 13.00-20.00

Gelato är italienska och betyder glass. Nu behöver du inte åka till Italien för att njuta av god gelato. Nu finns riktigt bra gelato i Sverige med Nonna's gelato, det vill säga hantverksmässig framställd med de allra finaste råvarorna utan konserveringsmedel och konstgjorda ämnen.


VAD ÄR GELATO?
Det är väsentlig skillnad på gelato och det vi kallas glass. Till skillnad från traditionell gräddglass är gelato baserad på mjölk. Det gör att Nonna's vaniljgelato har en fetthalt på 8% jämfört med gräddglass som innehåller minst 10& men ofta upp till 20-22% när det handlar om hantverksmässig gräddglass. Dessutom innehåller gelato betydligt mindre invispad luft, mellan 7-20%, vilket gör den kompaktare och krämigare än industritillverkad glass som ofta innehåller en bra bit över 50% luft. Gelato serveras även vid en högre temperatur än gräddglass, ca minus 13 grader mot gräddglassens ca minus 17.

Vad gör då alla dessa skillnader med konsistens och smak?
Gelato vs gräddglass:
Gelato ger en större smakupplevelse eftersom det finns mindre fett som belägger tungan, mer smak per sked beroende på mindre luft och smaklökarna blir mer levande eftersom temperaturen inte är så kall att det minskar deras känslighet. Då den kokas längre, och vispas och kyls långsammare än glass, ger den en krämig och len känsla i munnen.

Sammanfattningsvis är alltså gelato i jämförelse med glass:
- fettsnålare
- smakrikare
- mer glass för pengarna (högre vikt per liter öga mindre luft)

Öppettider

Måndag-torsdag 16:00 - 22:00
Fredag 11:30 - 23:00
Lördag 12:00 - 23:00
Söndag 12:00 - 21:00
 
 
Obs! Köket stänger ca en timme före utsatt stängningstid. Lördagar, söndagar och övriga helgdagar håller köket stängt mellan 15.00-16.00. Full a la carte från 16.00.